15 Kasım 2007 Perşembe

PKK VE UYUŞTURUCU

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen 3 ayrı operasyonda, PKK'ya ait olduğu tespit edilen 947 kilogram esrar ile 86 kilo 505 gram eroin ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, kent merkezi ve ilçelerinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik çalışmalarını sürdüren Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Van'ın Başkale ilçesinin Ekecek köyünde PKK'ya ait uyuşturucu bulunduğu yönünde duyum aldı. Ekiplerin 3 Eylül 2007 tarihinde düzenlediği operasyonda, koyun merasına serili, PKK’lı ''Mahir'' kod adlı H.K'ye ait olduğu belirlenen ve terör örgütüne gelir sağlamak amacıyla hazırlanan 947 kilogram esrar bulundu.

Ekipler, daha sonra Van merkezdeki Hacıbekir Mahallesi ve Van-Hakkari kara yolundaki polis kontrol noktasında iki ayrı operasyon gerçekleştirdi. E.T. yönetimindeki plakası öğrenilemeyen bir otomobili Hacıbekir Mahallesi'nde durduran polisler, otomobilin akaryakıt deposuna gizlenmiş 62 kilo 340 gram saf eroin ele geçirdi.

Bu arada, Başkale'den Van'a uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı yönünde duyum alan narkotik timleri, Z.D. yönetimindeki otomobili Van-Hakkari kara yolundaki polis kontrol noktasında durdurdu. Aracın bagajında yapılan aramada, torbada 24 kilo 165 gram eroin bulundu. Z.D. ile E.T'nin gözaltına alındığı, terör örgütü PKK üyesi ''Mahir'' kod adli H.K'nın ise arandığı belirtildi.

Emniyet Müdürü gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin üç ayrı operasyonda büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti. Terör örgütü PKK'nın her zaman uyuşturucudan nemalandığının bilindiğini söyleyen Emniyet Müdürü, şöyle konuştu:

''Terör örgütü PKK'nın uyuşturucudan, kaçakçılıktan nemalandığı bilinir ve duyulur. Zaman zaman terör örgütünün uyuşturucuyla irtibatı olduğu tespit edilir. Bu bağlamda Başkale'de ele geçirilen esrar maddesinin terör örgütü PKK üyesine ait olduğu tespit edilmiştir ve bu kişi aranmaktadır. Böylece ispat edilen bir olayda, PKK'nın da bizzat bu işte parmağının olduğu ortaya çıkmıştır. Uyuşturucunun yakalanmasında büyük çaba sarf eden personelime teşekkür ederim.'' (Hürriyet, 05 Eylül 2007)

Her fırsatta sözde Kürt halkının özgürlüğü ve refahı için mücadele ettiğini söyleyen PKK, ürettiği ve pazarladığı uyuşturucu aracılığıyla başta Kürt kökenli vatandaşlarımız olmak üzere tüm toplumu zehirlemektedir. Zehirleyerek bir çeşit robot haline getirdiği gençlerimizi kirli işlerine bulaştıran PKK, uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirle, terör örgütüne elebaşılık yapan kişilere, yurt içindeki PKK’lıların rüyalarında bile göremeyecekleri imkanlar sunmaktadır.

Her yıl örgüt mensubu veya sempatizanı onlarca genç, uyuşturucuya dayalı suçlardan ceza evine girmekte, diğer taraftan ise, özellikle büyük metropollerde pazarlanan uyuşturucudan dolayı çok sayıda genç kız ve erkek yok yere yaşamını yitirmekte ve aileleri ise dağılmaktadır. Ayrıca, olayın başka bir boyutu daha vardır. Devletin uyuşturucu ile mücadele için sadece güvenlik ve sağlık konularında sarf ettiği on milyonlarca dolar ayrı bir kayıp olarak milli ekonomiye yansımakta ve özellikle Güneydoğu Anadolu bölgemizin kalkınmasını sağlayacak koşulları olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir. Bir taraftan demokratik haklardan ve barıştan söz eden PKK terör örgütü, diğer taraftan uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ile sağladığı gelirlerle terör faaliyetlerini finanse etmekte, gençleri zehirlemekte, insanları kirli işlerine alet etmektedir. Bu gerçekleri öğrenen vatandaşlarımızın terör örgütüne yönelik nefreti ve tepkisi artmaktadır. Baran Yücesoy

Hiç yorum yok: