15 Kasım 2007 Perşembe

Narko-Terör de son halka da tamam

'Narko-Terör'de son halka da tamam

El-Kaide ile bağlantılı uyuşturucu ticaretinin son halkası olduğu iddia edilen Khan Mohammed Kahn Atatürk Havalimanı'nda yakalandı
Terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı uyuşturucu parasını, patlayıcı ve silah desteğine dönüştüren uluslararası "Narko Terör" üyelerine yönelik düzenlenen Zümrüt/Bayer Operasyonu'nun son halkası olduğu iddia edilen Pakistanlı Khan Mohammed Khan, Atatürk Havalimanı'nda yakalandı.

Türkiye, ABD, Hollanda ve Romanya'da Mart ve Nisan aylarında eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda şebeke elemanları 345 kilogram eroinle yakalanmıştı. Operasyon, uyuşturucunun İran'a kadar naklinden sorumlu Hossein Karimi Ricabadi'nin kaçtığı Avusturya'da yakalanması ile sonuçlandırıldı. ABD'de patlayıcı madde ve silah satmak suçlarından aranan ve El-Kaide örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen Hossein Karimi Ricabadi'nin yönettiği şebekenin, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ndeki köstebeğinin de 11 yıllık polis memuru Erol Ç. olduğu tespit edilmişti. Polisin elinden son anda kaçan, uyuşturucuyu temin ve imal ederek İran'a kadar nakleden kişi olduğu iddia edilen Khan Mohammed Khan, yakalanmasının ardından İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

Hollanda'ya kaçmaya çalıştığı belirlenen Khan Mohommed Khan, İstanbul Narkotik dedektifleri tarafından 8 Ocak'ta Atatürk Havalimanı'nda fotoğraflanmıştı.
07 Haziran 2007
Kaynak: hurhaber.com

Hiç yorum yok: