15 Kasım 2007 Perşembe

PKK-uyuşturucu bağlantısı araştırılıyor .

ABD, bir kadın savcıyı PKK-uyuşturucu bağlantısını araştırıp bir rapor hazırlaması için Türkiye'ye gönderdi.

Fransa'da tutuklu bulunan ve terör örgütü PKK'nın kara para trafiğini yönlendirdiği iddia edilen 5 teröristin Türk güvenlik heyeti tarafından sorgulamasının ardından ikinci adım da ABD'den geldi. ABD, bir kadın savcıyı PKK-uyuşturucu bağlantısını araştırıp bir rapor hazırlaması için Türkiye'ye gönderdi.

Paris'te bir yıl önce yakalanan iki PKK'lı, paranın Hakkari Yüksekovalı işadamı Hikmet Serdar'a ait olduğunu söyledi ve iki ülke polis teşkilatları arasındaki işbirliği bu olaydan sonra hızlandı.

Fransa Adalet Bakanlığı, iki PKK'lının bağlantı kurduğu 73 telefon numarasını Türk polisine bildirdi. İstanbul narkotik polisi, Hikmet Serdar'ın telefonlarıyla işyerini takibe aldı.

Geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen operasyonda Hikmet Serdar ve yanındakiler İstanbul Beylikdüzü'nde gözaltına alındı.

Operasyonu genişleten polis, Avcılar'da bir kamyonetin yakıt deposuna saklanmış 48 kilogram eroin buldu.

Soruşturmanın Paris ayağını yürüten savcı Anne Kostomaroff, Fransa-Türkiye karşılıklı adli istinade anlaşması kapsamında 1 hakim, 1 asker ve 1 polisten oluşan heyetle 19 Nisan'da İstanbul'a gelerek, Bayrampaşa Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hikmet Serdar'ı sorguladı.

Paris-İstanbul hattında bu önemli gelişmeler yaşanırken devreye giren ABD de PKK-uyuşturucu bağlantısını araştırmak üzere bir kadın savcıyı Türkiye'ye gönderdi.

ABD'li savcının İstanbul ve Ankara'daki temaslarının ardından PKK-kara para trafiğine ilişkin bir rapor hazırlaması bekleniyor.

Basından Alıntılar:

Kaynak: internetajans

Hiç yorum yok: