14 Kasım 2007 Çarşamba

Patlayıcılar Irak'tan Geliyor - Basından alıntılar

Türkiye, yurtiçinde alınan yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra uluslararası kuruluşları da PKK'nın son dönemdeki eylemleriyle ilgili olarak bilgilendirme kampanyası yürütüyor.

Geçen hafta NATO ve Avrupa Konseyi'nde yapılan sözlü bilgilendirmelerin ardından önceki gün de BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a bir mektup gönderildi.

Türkiye'nin New York'taki Daimi Temsilcisi Baki İlkin tarafından iletilen mektupta, Türkiye'de son dönemde asker ve sivilleri hedef alan terör eylemlerinin PKK tarafından gerçekleştirildiği ve patlayıcıların da Kuzey Irak'tan sokulduğunun saptandığı vurgulandı.

BM'nin terörle mücadele konusundaki sözleşmesi ve bugüne kadar alınan Güvenlik Konseyi kararlarının anımsatıldığı mektupta, Irak'la ilgili kararların da Irak yönetimine, topraklarından komşularına yönelik her türlü terör eylemini ortadan kaldırma sorumluluğu yüklediği kaydedildi. BM'ye gönderilen mektupta, "Uluslararası topluluğun El Kaide'ye karşı nasıl topyekün işbirliği varsa, PKK'yla da aynı şekide birlikte mücadele edilmesi gerekmektedir" mesajının da verildiği belirtildi.

K. Irak'tan taciz atışı
Genelkurmay Başkanlığı önceki gün Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Çığlı köyü sınır bölgesinde devriye görevi icra eden sınır birliklerine Irak topraklarından teröristler tarafından taciz ateşi açıldığını duyurdu.

Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok: