12 Kasım 2007 Pazartesi

Bebek Katili PKK Yine Sahnede

Köylerine su getirmek için gün boyu kanal kazısında çalışıp eve iftar için dönen Şırnak'ın Beşağaç köylüleri PKK'lı bebek katillerinin kurşunları ile can verdi. PKK'lılar ormanlık alanda pusu kurarak, köylülerimizi taşıyan minibüsü delik deşik ettiler. Yıllardır susuz olan köylerine su getirmek için kanal çalışmasına giden köylüler gün boyu çalıştıktan sonra evlerine dönerken iftarlarını bile açmalarına müsaade edilmeden katledildiler. Şehit edilenlerden beş kişi 17-19 yaşları arasında. Katliamdan yaralı kurtulan köylülerden Memduh Acer, "Teröristler yol kesti. Oruçluyuz bari iftarı açalım sonra öldürün, dedik. Dinlemediler. Bomba atıp, taradılar" demiş. Beşikteki masum bir bebeğin vücuduna onlarca kurşun sıkabilen bu cani eli kanlı örgütün oruç filan dinlemesi mümkün mü? Çünkü onlar insan değil. Gözleri dönmüş, onun bunun maşalığını yapan haysiyetsiz canavarlar, onlar. Bu insanlık dışı vahşeti kim nasıl izah edecek? Gördüğünüz gibi PKK'nın hedefi belli. Sivil-asker, çocuk-ihtiyar dinlemeden fırsat bulduğunda o çirkin yüzünü gösteriyor. Bu nasıl bir örgüttür ki, uğruna savaştığını iddia ettiği insanları hunharca katlediyor!

"Dağdaki kardeşlerimize nasıl terörist diyelim" diyenler şimdi ne cevap verecek? Gördünüz mü o kardeşlerinizin marifetini? Bırakın kardeşim olmasını, bu katliamı yapan şerefsizler oğlum bile olsa benim gözümde dünyanın en azılı teröristidir. DTP yetkilileri terör örgütü PKK'yı kınayacağına, yaptıkları açıklamada hükümeti siyasi kanalları açmamakla suçluyorlar. Hükümet hangi siyasi kanalları açacak? Askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı hunharca katleden bu eli kanlı katillere af mı çıkaracak? Türkiye'nin her köşesinde ocaklara acı düşüren Teröristbaşı'nı mı affedecek?

Yazıklar olsun. Milletin oyu ile seçilip meclise geldiniz. Size oy veren insanlar hunharca katledilirken, siz hâlâ PKK'ya ve Bölücübaşı'na karşı çıkamıyorsunuz, onların borazanlığını yapıyorsunuz, aranıza mesafe koyamıyorsunuz. Bu kadar mı korkaksınız?

Pes etmeyelim, hükümeti ile muhalefeti ve sivil toplumu ile bölgede yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkalım, su götürelim, okul, hastane yapmaya, yol yapmaya, refah ve özgürlük götürmeye devam edelim. Güvenlik güçlerimizle de aralıksız bir mücadele ile vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korurken, bu eli kanlı bebek katillerinin tepesine binmeye devam edelim. Bu sabır isteyen, kararlılık isteyen bir mücadele. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bütün dünya ve özellikle de bölgede siyaset yapanlar bu olayla birlikte bu kanlı örgütün gerçek niyetini ve yüzünü görsünler, artık.

Nuri ELİBOL - Türkiye

Hiç yorum yok: