16 Kasım 2007 Cuma

Anti-terör timi görevde

Terörle profesyonel mücadele edecek 5 bin kişilik kadro kuruldu

Terörle profesyonel mücadele edecek 5 bin kişilik anti-terör timiyle ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasında. Profesyonel birlik, Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat timlerinden oluşacak.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede daha kısa sürede sonuç alınabilmesi için Jandarma Komando Birlikleri ile Jandarma Özel Harekat Timlerinin tamamının profesyonel hale getirildiğini belirterek, "Demokrasiyi teröre feda etmeyeceğiz" dedi. Teröre karşı 5 bin kişilik uzman erbaş kadrosunun kurulduğunu kaydeden Atalay, bunlardan 3 bin 772'sinin halen görevde olduğunu geriye kalanının ise eğitiminin devam ettiğini bildirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Atalay, devletin öncelikli görevlerinden birisinin "vatandaşların huzur ve güven içerisinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak" olduğunu hatırlatarak, "Güvenliğin olmadığı bir ortamda, ekonomik kalkınmadan, huzurdan ve insanca bir yaşamdan söz etmek mümkün değildir" dedi. Atalay, ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik eylem ve faaliyetlerde bulunan terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede daha kısa sürede sonuç alınabilmesi ve Jandarma Komando Birlikleri ile Jandarma Özel Harekat Timlerinin tamamının profesyonel hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmanın sürdüğünü söyledi.

DEMOKRASİYİ FEDA ETMEYİZ

Terörle mücadelenin önemli bir diğer ayağının bölgenin, ekonomik, sosyal ve altyapı açısından eksiklerinin giderilmesi olduğunu dile getiren Atalay, 'Terörle mücadelede üzerinde durduğumuz en önemli konuların başında, terörist ile vatandaşın birbirine karıştırılmaması konusundaki hassasiyetimiz gelmektedir' dedi. Salt güvenlik gerekçeleriyle hukukun üstünlüğünden, demokratikleşmeden ve insan haklarından taviz vermelerini, kimsenin kendilerinden beklememesi gerektiğini vurgulayan Atalay, 'Biz kesinlikle demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz' diye konuştu.

Sınırlar polise devredilecek

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde en büyük projelerden biri olarak adlandırılan sınır polisi projesi tamamlandı. Emniyet Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, “Sınır Polisi” teşkilatının kurulmasına yönelik çalışmaların, Türkiye, Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmadan tamamlanacağını bildirdi.

Teröriste kaçış yok

Teröristlerin Türkiye'den Kuzey Irak'a kaçışlarının engellenmesi için Gabar, Cudi ve Kato dağlarındaki dere yatakları çembere alındı. Uzman askerler de dağ yamaçlarına konuşlandırıldı.

Yeni Şafak

Hiç yorum yok: