4 Aralık 2007 Salı

Küpeli Dağı'nda 6 terörist öldürüldü, 1 subay şehit oldu

terör

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre Şırnak Küpeli Dağı bölgesinde; kış hazırlıklarını sürdüren ve güvenlik güçlerine yönelik eylem arayışında bulunan bir grup PKK terör örgütü mensubuna yönelik olarak bugün bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sırasında Küpeli Dağı bölgesindeki bir sığınakta teröristlerle sıcak temas sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teslim ol çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu meydana gelen çatışmada, dördü kadın ikisi erkek olmak üzere, toplam altı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 07 Ekim 2007 tarihinde bir astsubay ile 12 eri şehit eden terörist gruba mensup oldukları bildirildi.
Operasyonda meydana gelen çatışmada bir subay şehit oldu.

CUMHURBAŞKANI GÜL, BÜYÜKANIT'A BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak'ta 6 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda bir subayın şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir başsağlığı telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonda bir subayın şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, şehidin ailesine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.

Hiç yorum yok: