6 Aralık 2007 Perşembe

Komandolar 300 PKK’lının izinde

Komandolar 300 PKK’lının izinde Binlerce komandonun katıldığı operasyonla Kuzey Irak’a sıfır noktalarda teröristlerin saklanacağı mağaralar tek tek aranıyor. Türkiye’ye sızdığı belirtilen 300 teröristin bulunması için uçak ve helikopterler de destek veriyor.

KUZEY Irak'a sıfır noktalarda bulunan Hakkári’nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca, Şırnak’ın Uludere kırsalında PKK’ya yönelik başlatılan operasyonlara dün binlerce komando katıldı. 20’şerli gruplar halindeki tam teçhizatlı komandolar, karlı dağlarda teröristlerin saklanabileceği mağaraları didik didik arıyor. Kış mevsimini geçirmek üzere Türkiye’ye sızdığı tahmin edilen 300 teröristin izlerinin bulunması için bölgede hem savaş uçakları, hem de helikopterler keşif uçuşlarını sürdürüyor. Bölgede askeri konvoyların geçiş yapacağı karlı yollarda ise mayın arama-tarama faaliyetleri sıklaştırıldı. Komandolar, bu çalışmalara katılan askerlerin güvenliğini sağlamak için dağların tepelerine ve zirvelerine mevzileniyor. Ayrıca panzerler de sık sık güzergáh üzerini kontrol ediyor.

EN BÜYÜK TANK TATBİKATI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bulunan Tank Taburu, Gabar Dağı eteklerinde son dönemlerin en büyük tatbikatlarından birini gerçekleştirdi. Cizre Tank Taburu’ndan sabah saatlerinde çıkan yaklaşık 30 tank Kasrik Bölgesi’nde tatbikat yaptı. Bugüne kadar en çok tank katılımlı yapılan tatbikatı bölgede görevli üst düzey komutanlar da izledi. Gün boyu süren tatbikatta tanklar Gabar Dağı’na gerçek mermilerle atış yaptı.

ÜSLER HAREKETLİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'a 1996 yılında sınır güvenliği anlaşmasıyla konuşlandırdığı Türk birliklerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Bamerni ve Kanimasi bölgesinde bulunan askeri üslerdeki tanklar, üs çevresine konuşlandı. Üslerin çevrelerdeki hákim tepeler de Türk askerinin kontrolünde tutuluyor. Türk sınırına yakın yerlerdeki peşmergeler de Kürt yönetimince ’No man lands-insansız bölge’ olarak adlandırılan yerlerde bulunan güçlerinin büyük bölümünü Güney’e çekti.

Hiç yorum yok: