6 Aralık 2007 Perşembe

Şehit eşin sözleri ağlattı

Şehit eşin sözleri ağlattı Şırnak Küpeli Dağı bölgesindeki operasyon sırasında şehit olan Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu, İstanbul'da toprağa verildi.

Yüzbaşı Eroğlu için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yüzbaşı Eroğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Acılı eş kucağında ikiz çocuklarıyla şehit yüzbaşının cenazesi başına geldi. İkiz çocuklarını kucağına alarak acılı eşin "Bak yavrum baban burada. 4 aydır görmediğin baban burada" demesi törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

Yüzbaşı Eroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Eroğlu'nun cenazesi, askeri bando eşliğinde bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına alındı.

Bu sırada şehit eşi Tuba Eroğlu'nun asker selamı vererek eşini uğurladığı görüldü. Tuba Eroğlu, taziyeleri de 13 aylık ikiz çocukları Bade ve Kahraman'ı kucağına alarak kabul etti.

ORGENERAL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

beşiktaş Müftüsü İlhami Özden dua okuduğu sırada, cenazeye katılan en yüksek rütbeli subay olun 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kendisi gibi topçu olan yüzbaşı Eroğlu'nun ardından gözyaşı döken Orgeneral İsmail Koçman, gözyaşlarını sildi.

Şehit Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu'nun cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Hiç yorum yok: