5 Aralık 2007 Çarşamba

Hasarlı kazalarda polis bekleme sona eriyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2008 nisan ayından itibaren hasarlı kazalarda artık trafik polisinin beklenmesine gerek olmayacağını ve tarafların sorunu sigorta şirketleri aracılığı ile çözeceğini açıkladı.

Bakan Atalay, “Trafik Güvenliği, Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Atalay'ın verdiği bilgiye göre, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren, hasarlı kazalarda trafik polisi beklenmeyecek. Taraflar sorunu sigorta şirketleri aracılığı ile çözecek. Böylece trafiğin kilitlenmesinin de önüne geçilmiş olacak.

Atalay, yeni uygulamayı "iki taraf anlaştığında sadece hasarlı kazalarda bir form doldurulucak ve sigorta şirketine verecekler" sözleri ile açıkladı. Her araçta bulunması zorunlu hale getirilecek olan formlar doldurularak sigorta şirketlerine gönderilecek. Yasal düzenleme tamalandıktan sonra ise taraflar anlaşamasalar bile maddi hasarlı kazalara trafik polisi müdahale etmeyecek. Sorun sigorta şirketleri aracılığıyla çözülecek.

Şirket eksperleri de gerektiğinde devreye girecek.

Bakan Atalay, trafikle ilgili alınacak diğer önlemleri de şöyle açıkladı:

-Kırmızı ışık ihlallerine yönelik olarak kameralı önlemler artırılacak.

-1 yıl içinde 5 kez kırmızı ışıkta geçenin ehliyetine el konulacak

-Emniyet kemeri ,cep telefonu kullanımı, aşırı hıza yönelik tedbirler artacak

-Sivil ve resmi trafik polisi sayısı arttırılacak.

-200 adet dijital kayıt sistemli radar devreye girecek

- Trafik araçlarına GPS takılacak, böylece polisin olay yerine hızlı ulaşması sağlanacak

- Elektronik ceza tutanağı kullanılacak, cezai işlemler hızlandırılacak.

Beşir Atalay, direksiyon başındaki sürücülerin sigara kullanımı konusunda da bir yasak getirmeyi planladıklarını açıkladı.

Hiç yorum yok: